tiistai 15. tammikuuta 2013

Laminaattia mä metsästän

Kävimme eilen kartoittamassa vähän laminaattivalikoimaa. Alusta asti olemme olleet sitä mieltä, että meille tulee harmaa laminaatti eikä mitään ruskeaa. Huomasimme, että harmaiden laminaattien valikoima ei ole mikään suuri, ja täydellistä on vaikea löytää. Nyt meillä on kuitenkin kolme eri vaihtoehtoa, joista taisimmekin päättää jo mieluisimman.
Saimme mukaamme parit mallikappaleet ja ero harmaiden tummuuksissa on huomattava.
Vaaleanharmaa, lähes valkoinen laminaatti on Bauhausin Logoclic Ambienta-mallistosta ja kantaa nimeä tammi Noville (noin. 25€ / m2). Suorassa päivänvalossa otetussa kuvassa sävy on melko kylmä...
.. mutta logoclic:n sivuilla sävy on huomattavasti lämpimämpi ja sanoisin, että liikkeessä väri oli jotain näiden kahden väliltä. Ehkä kuitenkin liian vaalea meille.
K-raudasta löysimme Easy Line harmaa tammi- laminaattia (noin 11€ / m2), joka on päivänvalossa todella sinertävä..
..ja netistä löytyneessä kuvassa ihan eri värinen. Liikkeessä tämäkin näytti joltakin näiden väliltä, joskin aika tummalta. Luonnossa kuitenkin liian sinertävä ja melko edullinen hinta pistää miettimään laatua..
Lemppari löytyi kuitenkin Netrauta.fi:n showroomilta; Haro:n Tritty 100 tc tammi vaaleanharmaa (n. 20€/m2). Tästä emme saaneet valitettavasti mallipalaa, mutta liikkeessä väri oli täydellinen. Netistä otetussa kuvassa aavistuksen liian beige. Haro lupaa tuotteilleen 20 vuoden takuun kotikäytössä ja pintaa ei pitäisi voida erottaa oikeasta puusta. 
Tässä vielä Haron laminaatti havainnekuvissa, näyttää hyvältä. Netraudasta tilaamisessä olisi se hyvä puoli, että tuotteet tuodaan kotiovelle asti ilman toimituskuluja. Saatamme hyvinkin päätyä tähän, hinta-laatusuhde tuntuu olevan mukavasti kohdillaan ja sävy ei ole liian tumma, eikä liian vaalea. Valkoisten seinien kaverina varmasti upea. 

Kylpyhuonekalusteitakin tutkittiin rautakaupoissa pitkään ja alakerran wc asettikin etsinnälle aikamoiset rajoitukset. Wc:llä on pituutta 110cm ja leveyttä 100cm ja lavuaarille sopivassa kolossa syvyysmitta n. 30cm. Netraudasta löytyi kuitenkin sopiva kylpääriryhmä hanoineen.
LaSpa Orans G28-8 -ryhmän tilasimme mattavalkoisena (ei kuvassa). Tämä oli tarpeeksi edullinen ja peilikaapilla on sopivasti korkeutta korkeaan wc-tilaamme nähden. Allaskaapin syvyysmitta on noin 23cm eli helposti pitäisi mahtua.
Kalusteryhmään ei tavanomaisesti kuulunut hanaa, joten tilasimme senkin samalla. Suoertarjouksena otimme Hansgrohe:n Talis S2 -hanan ja bidetan, joiden muotoilu miellyttää silmää. Hana on tarpeeksi siro pikkuruiseen altaaseen ja käsisuihkukin voi olla tarpeen niin pienen lavuaarin kanssa siivouspäivisin temppuillessa.

Että semmoisia suunnitelmia, onpas kiva suunnitella jo sisustusta :)

5 kommenttia:

 1. Psst.. Taloon.com:ssa tuo Haron laminaatti 13,88e/m2

  http://www.taloon.com/laminaatti-tritty-75-oak-titan-grey-3-sauva-martioitu-matta-2-22-m2-pak/RT-526644/dp?openGroup=4123

  Mites nuo seinät missä ekovillat, mitä materiaalia tulee olemaan?

  t. Salla, Lappeenranta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ei ollut ihan sama malli, saman värinen kylläkin, mutta kolmisauvainen. Me ihastuttiin tuohon lankkuun :) Sama laminaatti kyllä löytyi taloon.comista, mutta siellä maksaa kuljetus 18€ + 2€/paketti, eli kalliimmaksi taitaisi tulla ;(

   Poista
  2. Ainiin vielä, ekovillojen päälle ja villoittamattomiinkin seiniin tulee kyprokkia :)

   Poista
 2. Tuo alin laminaatti näyttä kivalta. Olisi ehkä oma valintani myös noista kolmesta.

  Logocliciä laitettiin meillä keittiöön laattakuvioisena. Oli ihan laadukasta kamaa sekin. Puukuvioissa ei löydetty mieluista, kun valittiin jokin aika sitten makuuhuoneen uutta lattiaa. Parador tekee myös vaikka mitä ihanuuksia, Erikoisparketin sivuilta saa tilattua näytteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logoclic vaikutti kyllä laadukkaalta, valikoima vain jäi meidän asettamiin rajoihin vähän vaatimattomaksi.. Kurkkasin myös tuonne erikoisparketin sivuille, sielläkin oli kaksi kiinnostavaa laminaattia :) Pistinkin tilaukseen mallipalat, eipähän jää sitten nekään tarkistamatta :)

   Poista