keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Keittiötilpehööriä

Sillä aikaa kun alakerrassa vielä nikkaroidaan muutoksia koolauksiin ja tukia keittiön kaapeille voi hyvin tehdä tarpeellisia ostoksia. Eilen vietettiin siis ilta Ikeassa ja aloitettiin keittiöhankinnat vähän niin kuin väärästä päästä eli kaikesta siitä lisätilpehööristä. 
No onhan meillä olemassa jo melkein kaikki kodinkoneetkin..
Kaappien runkoja, ovia ja tasoja emme hanki Ikeasta, mutta esimerkiksi vedinvalikoima on Ikealla hyvä ja melko edullinen. Valkoisiin kaappeihin valikoitiin pitkän harkinnan ja testailun tuloksena Tyda -vetimet. Pääasiassa otettiin lyhempää mallia (13,8cm), mutta tuleepa kahteen oveen pidempikin malli (33cm). Haluttiin jotakin kulmikasta ja massiivista ja sitähän näistä 2cm paksuista, sisäpuolelta viistetyistä kahvoista löytyy. Yksi iso syy valinaan oli se, että materiaali on ehtaa ruostumatonta terästä, eikä mitään pinnoitettua. Sopii hyvin meidän rosterisiin kodinkoneisiin.
Keittiöömme tulee yläkaappien lisäksi avohyllyjä. Valikoitiin rohkeasti valkoisten kaappien ja mustien laattojen kaveriksi mustat Järpen -hyllylevyt ja niille rosterityyliin sopivat Brjärnum - kannattimet. Kannattimet ovat alumiinia, mutta hyvin lähellä rosterin ulkonäköä. Hyllylevyt lyhennämme oikean mittaisiksi, kannattimet kun mahdollistavat sahatun pään piilottamisen. Hyllyillekin täytyy tehdä jo tässä vaiheessa tukea seinään, joten kannattimilla pääsemme mallailemaan oikeita mittoja.
Rosterilla jatketaan, yläkaappien alle keittiöömme tulee nimittäin pitkät pätkät Grundtal -tankoa, johon voi sitten ripustaa koukuilla mitä tahansa. Yleensä nämä tangot kiinnitetään välitilaan laattojen päälle, mutta meillä on aikeissa koittaa yläkaappien pohjaan kiinnittämistä.
Kaiken kukkuraksi ostettiin keittiöön, olkkariin ja työhuoneeseen verhotangotkin kiinnikkeineen, ne kun ovat Ikeassa todella edullisia muihin kauppoihin verrattuina. Valittiin mustat Hugad -verhotangot, sillä niissä riittää pituutta lähes neljään metriin asti. Tangot ovat myös tarpeeksi paksut korkeahkoon alakertaamme isojen ikkunoiden yläpuolelle.

Nyt puuttuu siis enää ne rungot, ovet, tasot, allas ja hana..eli melkein koko keittiö!

1 kommentti: