keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kattojuttu

En olekaan koskaan aiemmin tainnut kertoa kummempia meidän sisäkatoista. Alakerrassamme on kahta eri kattomateriaalia; keittiössä ja käytävässä lakattua puupaneelia ja olkkarissa sekä työhuoneessa haltex-levyä.
Keittiön katto näyttää tässä kuvassa ihan hienolta, mutta luonnossa se on paljon läikikkäämpi. Alunperin meillä oli tarkoituksena ainoastaan hioa ja maalata paneelit valkoisiksi, mutta remontin edetessä pidemmälle aloimme miettiä, että siitä tulisi liian iso homma. Päätimmekin siis tehdä uuden katon vanhan päälle. Tässä kuvassa koolausten teko on juuri aloitettu, siksi tuo valkoinen patikka roikkuu tuolla. Juuri ja juuri ehdin väliin kuvaamaan aloitustilanteen :)
Eteiskäytävän katto eli palkkien väliin jäävä alue on tuota samaa puupaneelia.
 Varsinkin ruokailutilan kohdilta katto on huonossa kunnossa, se kun oli aiemmin komerossa aikakauslehdillä peitettynä. Väliseinästä on myös jäänyt kattoon vaaleampi raita.
Olkkarin ja työhuoneen katot ovatkin sitten sitä Haltexia, joka meidän piti vielä pari viikkoa sitten jättää   rauhaan ja ainoastaan maalata.
Seiniä suoraksi koolatessamme huomasimme kuitenkin aikamoisen notkon olkkarin katossa. Katto kohoaa huoneen nurkkaa kohti huomattavasti. Päätettiin siis uusia myös Haltex -katot, niistä ei muuten saisi suoria ja parempi tehdä homma alta pois nyt remonttivaiheessa, eikä myöhemmin. Uudet seinä- ja lattiapinnat luultavasti myös korostaisivat vanhan katon virheitä..

Aiommekin peittää vanhat katot mdf-paneelilla, se on nopein, helpoin ja suht edullinen tapa. Katto tulee yhtenäistämään tilaa roimasti ja samalla saamme palkkien reunat siistittyä. Huonekorkeutta meillä on semmoiset 270cm, joten vajaan kymmenen sentin nipistys ei tunnu korkeudessa. Sähköjohdot saa myös piilotettua mukavasti kattoon.

Ihan kuin tässä ei olisi enää ollutkaan muuta rempattavaa.. 
haukattiinkohan me vähän liian suuri pala? :D

2 kommenttia:

 1. Nohei, te olette olleet kadehdittavan ripeitä (oltaispa meilläkin).
  Valmista tulee ennen kuin huomaattekaan:) Sitten kun on valmista, ei mistään enää huomaa, että talonne on oikeasti 50-luvulta, vaan ihan kaikki on hienoa ja modernia 2010-lukulaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, on tässä paljon tapahtunutkin viimeisen vuoden aikana :) Saataisiinpa vain perustarpeet kuntoon, niin jaksaisi taas uudella motivaatiolla seuraavia haasteita kohti.. 50 -luvun poistaminen talosta ei sinänsä ole tavoiteena, mutta onhan se kiva, että pinnat on siistissä kunnossa. Sisustaa voi sitten vaikka vähän vanhemmillakin jutuilla ;) Yläkerrassa yritetään vaalia enemmän vanhaa, puulattia kun on aika ihana :)

   Poista