torstai 24. tammikuuta 2013

Ilmavesilämpöpumppu

Vanha ja uskollinen öljykattila sai tänään jäädä ansaitulle eläkkeelle kun talon lämmittäjän rooliin astui upuusi ilmavesilämpöpumppu.. kyllä, aikamoinen sanahirviö! 
Tuo kovin sympaattinen jadenvihreä laitos hiljeni tyystin.
Nyt pannuhuoneen, eipäs kun pumppuhuoneen nurkassa tönöttää jotakuinkin jääkaapin kokoinen kaappi..
..ja ulkona lähes samankokoinen potkuripömpeli. Enää ei siis tankata maanalaista öljysäiliötä säiliöautosta, vaan siirretään lämpöenergiaa ulkoilmasta veteen, joka sitten kiertää talon pattereissa ja lattialämmityksissä. Samalla myös käyttövesi lämpenee.
Enää ei meidän puolen alakerrassakaan palella, sillä omin kätösin asennettu lattialämmitys aloitti toimintansa. Katsottiin lämpökameralla lattialevyjen läpi putkia, siellä sitä lämmintä vettä nyt menee lämmönjakolevyjen välissä, mieletöntä!

7 kommenttia:

 1. Hei Valentiina! Toivottavasti Atlantic Alféa ilmavesilämpöpumppu on pitänyt talonne lämpimänä. Loistavaa, että olette valinneet ekologisen tavan lämmittää. Ottakaa ihmeessä yhteyttä, mikäli teillä on herännyt kysymyksiä koskien laitetta! Ihanaa kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemukset uudesta lämmityssysteemistä ovat olleet ainoastaan positiivisia ja talo on pysynyt hyvin lämpimänä! Ja toki siitä ekologisuudesta roimasti plussaa! Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Hei! Kuinkas on vuosi mennyt ilmavesilämpöpumpulla? Onko säästöodotukset täyttyneet? Me harkitsemme juuri samaisen laitteen hankintaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Siinä on ulkonäkö hieman lämmitysjärjestelmillä muuttunut. Meillekin tulossa ilmavesilämpöpumppu tämän vuoden puolella. Innolla odotan sitä, että näkee eron lämmityskustannuksissa. Säästö olisi tarpeen.
  http://www.riveoy.fi/ilmavesilampopumput

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä! Meidän tuttu mainitsi, että on hankkimassa ilma-vesilämpöpumpun asennuksen. Aloimme mekin miettimään, olisiko se meille hyvä vaihtoehto kun muutoksen aika tulee. Ainakin tässä vaiheessa tuntuu, että se olisi sopiva valinta. https://www.tjj-tekniikka.com/ilma-vesilampopumppu

  VastaaPoista
 6. Omakotitaloon on meillä harkittu ilma-vesilämpöpumppua. Tarjouspyyntöjä täytyy lähetellä. Tässä on kauemman aikaa mietitty mikä olisi meille se oikea ratkaisu, ja uskon että tähän päädytään. Oli mukava lukea kirjoitusta ja nähdä kuviakin. https://www.kylmamestari.fi/ilma-vesilampopumput

  VastaaPoista