maanantai 28. tammikuuta 2013

Katto suoraksi

Olohuoneen ja keittiön katot on nyt koolattu suoriksi. 
Vanha Haltex-katto jää sellaisenaan piiloon.
Tässä kuvassa näkyy, kuinka valtavat raot patikoiden ja vanhan katon väliin jäi toisella puolella olkkaria. Vanha katto oli melkoisella notkolla.
Koolaus toteutettiin 48mm x 48mm patikoilla, kiiloilla ja laudanpätkillä.
Toisella puolella huonetta patikoiden alle laitettiin kaksi laudan paksuutta ja lisäksi vielä kiiloja..
..mutta toisella puolella riittävä korkeus saavutettiin ainoastaan kiiloilla. Heittoa oli siis ainakin 5 cm. Laser on tässä hommassa ihan korvaamaton apuri, ilman sitä homma kestäisi ikuisuuden.

Työhuone ja käytävä ovat vielä tekemättä, mutta yllättävän nopeasti ollaan saatu tämä ''lisäremppakin'' vauhtiin. 

3 kommenttia:

 1. Ei ole oikomisen väärtti huonekorkeus laskee ja viidensentin oikomistarvetta tuskin silmä huomaa.Minusta kuitulevykaton olisi voinut jättää sellaisenaan näkyviin sillä on hyviä ominaisuuksia esim akustiikka ei kaiu , lämmön eristävyys ym ,on minusta vahinko kun huonekorkeus laskee oikomisen vuoksi. kuitulevykatto on siitä hyvä että kun sen maalaa niin ajan oloon tapahtuva kosteuden vaihteluista johtuva kesä/Talvi pieniin halkeamiin ei kiinnitä huomiota kun ne ovat syvennyksessä toisin kuin sileässä levytetyssä katossa on vaikeutena.Tämä kuitulevy on erittäin hyvä tuote 50 luvulta hengittävä ja maalataan esim tikkurilan siroplast kakkosella matta yhden tai kaksi kertaa ensin saumat pensselillä ja sitten telalla.Vanhassa talossa kannattaa hyväksyä pienet epäsuoruudet on konsteja joilla ne voi hukuttaa niin että silmä ei huomaa,siis ei kannata tehdä niista ihan suorakulmaisia laatikoita niitähän kerrostalotkin ovat.

  VastaaPoista
 2. Huonekorkeudeksi jäi silti vielä n. 270cm

  VastaaPoista
 3. Niin sen verran vielä että ratkaisuun vaikutti myös rakennusluvan vaatimat asiat.
  Näin saimme verkkojännitteeseen kytkettävien palohälyttimien johdot piiloon.
  Kaikki sähköt, antenni, datakaapelit yms. Ei olisi ihan listojen taakse mahtunut tuo määrä piuhaa mitä huoneisiin on vedetty.
  Tietty koska seiniä purettiin ja esiin tuli eri huonetilojen erilaisia kattoja, panelia, purettujen kaappien seinänkohtia yms. Saimme näin kaikki kerralla näkyvät tilat samanlaisiksi.
  Asiat vaan ajautuivat ko. ratkaisuun.

  T. EOM

  VastaaPoista