sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Naulakko uusiksi

Koska tänä viikonloppuna ei remontoida taloa, päätin ottaa työn alle taas vaihtelun vuoksi vähän kalustekunnostelua.
Tällä kertaa kohteena oli uusin ihastukseni, löytö kellarin tulevasta pyykkituvasta. En ollut aiemmin huomannutkaan tätä vihreän ja oranssin kirjavaa naulakkoa, jossa roikkui metreittän naruja ja köysiä. Naulakon hauska ulkomuoto kuitenkin pisti silmään eräänä päivänä ja paikka sille oli heti selvillä. Naulakko tulee sopimaan juuri passelisti meidän alakerran eteiseen vierasnaulakoksi.
Oranssit pallukat ovat puuta ja vähän päässeet kulahtamaan aikojen saatossa.
Tässä talossa on asunut säästeliäitä maalareita, ei ole nimittäin eka kerta kun ylähylly tai pohja on jätetty maalaamatta... Eihän se hattuhylly edes näy alhaalta katsottuna! 
Koukut olivat kovin ruostuneet ja säästeliäästi kiinnitetty vain kolmella ruuvilla neljän sijaan :D

Tältä uudistunut naulakko näyttää nyt
Aluksi ruuvailin ruostuneet koukut irti naulakosta. Sen jälkeen näytin vähän hiomahiirtä hattuhyllylle ja hiekkapaperia puupalleroille sekä metallikoukuille. Koukuista tuli ihan kiiltävät ja oranssi maalikin rapisi hyvin pois santapaperin avulla. Sitten vaan sudin hattuhyllyn kertaalleen kiiltävällä mustalla kalustemaalilla ja ripustin turkoosilla (sama maali kuin näissä jakkaroissa. Tulevat mukavasti samaan tilaankin sitten joskus ) maalatut koukut kuivumaan. Aamulla toinen kerros kiiltävää mustaa hattuhyllyyn ja uusi turkoosi kerros pallukoihin. Muutaman tunnin päästä maalipinta oli jo niin kosketuskuiva, että koukkujen paikoilleen ruuvaaminen oli mahdollista. Tuli melkoisen hyvää jälkeä, kuvat eivät vain oikein tee oikeutta naulakolle..

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Maalilla saa ihmeitä aikaan, eipähän tarvinnu ostaa uutta naulakkoa! :D

   Poista
 2. IHANA! Tuollainen naulakko kyllä kelpaisi, täytyy pitää silmät auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meidän yksilö näyttää kyllä aika lailla itse kasatulta, mutta noita koukkuja voi kyllä löytyä jostain! :)

   Poista