maanantai 15. lokakuuta 2012

Muuttuneet keittiösuunnitelmat

Toukokuussa viimeksi kerroin meidän keittiösuunnitelmista. Sen jälkeen suunnitelmat ovat hieman muuttuneet, tässä tämänhetkiset ja toivottavasti lopulliset suunnitelmat.

Pohja on aikalailla samanlainen kuin ennenkin. Turkoosit kaapit ovat korkeita kaappeja, tumman turkoosit yläkaappeja ja vaaleansiniset alakaappeja.
Vasemmanpuoleiselle seinälle tulee jääkaappi ja pakastin, apteekkarinkaappi, uuni ja mikroaaltouuni. Tälle seinälle lisättiin piilokulmakaapin sijaan kattilakaruselli-kulmakaappi, jolloin saatiin myös enemmän tasoa uunin viereen. Mikrokin päätettiin integroida, jotta työtilaa jäisi enemmän. Aiemmassa suunnitelmassa kulmassa ylhäällä oli vain avohyllyjä, mutta nyt sinne tulee korkea yläkaappi ja kulmakaappi.
Ikkunaseinän suunnitelma on aikalailla samanlainen kuin ennenkin; avohyllyjä ja pari vetolaatikkoa. Ikkunan alle tulee luultavasti myös jonkinlainen kapea ja matala taso jakkaroineen.
Keittiön nurkan päätyä on muutettu siten, että keittotaso liesituulettimineen ei tulekaan tälle seinälle. Astianpesukone, vesipiste roskiskaapin kera ja aterinlaatikosto ovat vähän eri järjestyksessä ja yläkaapit astioille ja kuivaukseen tulevat hieman eri kokoonpanolla. Oikeaan yläkulmaan joudutaan laittamaan avohyllyjä, sinne ei saada kaappia, jonka oven voisi avata.
Viimeiselle seinälle, eli muuriseinälle alas tulee piilokulmakaappi, johon asennetaan Le Mans- kattilamekanismi. Induktiotaso liesituulettimineen ja puuhella tulevat sitten vierekkäin tälle seinälle.

Näillä muutoksilla saimme hieman enemmän laskutilaa keittiöön, sillä vapaata tasoa tulee nyt 3,3 metriä. Kulmaratkaisut ovat aina hankalia, niiden kanssa pyöriteltiin ajatuksia eniten. Nyt molemmat liedet ovat myös vierekkäin, mikä helpottaa liesituulettimet vetämistä hormiin.

Mukavemmat elinolot alkaisivat olla paikallaan, tultiin nimittäin eilen kotiin viikonlopun vietosta ja löydettiin kellarista jo viidennen kerran parin kuukauden sisällä lattialle tulvinut viemäri ja sulanut pakastin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti