lauantai 20. lokakuuta 2012

Lattian ensimmäinen kerros

Viime postauksessa oli kuvia meidän olkkarista, jonka purut olivat nätisti paikoillaan. Nyt puruja peittääkin jo ensimmäinen kerros lattiaa, harvalaudoitus lattialämmitystä varten! Laudat tuntuvat jalkojen alla uskomattomalta kaiken sen puruilla tepastelun jälkeen.
Laudat aseteltiin siten, että suurempiin rakoihin mahtuu lämmönjohtolevy putken kera. Päädyissä on tilaa aina putken mutkalle, siksi tuollaiset ''lovet''. Perjantai-ilta vierähti mukavasti lattialautoja sahaamalla ja kiinnittämällä. Itse käytin porakonetta ensimmäistä kertaa vasta eilen ja lattian valmistuttua olin ruuvannut lautoihin noin 400 ruuvia :) Peukaloon tuli rakon alku kaikesta siitä puristamisesta, mutta fiilis oli silti mahtava tuollaisen urakan jälkeen.
Tänään sitten valmisteltiinkin jo keittiön purut ja villapalat samaan malliin kuin olkkari ennen lautoja. Sama käsittely tehdään ensi viikolla työhuoneelle, jossa on vielä vanhat kovalevyt, lattialaudat ja sanomalehdet paikoillaan.

4 kommenttia:

 1. Ahkeria olette. Rakkoja tuli täälläkin. Pihaa tuli haravoitua niin peukalon tyveen tumsahti rakon poikanen. Innostuu liikaa jostain niin äkkiä tuli.

  Mitän tulee lattian pintaan? Parketti, laminaatti vai puulattia?

  t. Salla, Lappeenranta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, rakoista tietää ainakin, että on tullut jotain thetyä :)
   Lattiaksi meille tulee laminaatti, täytyy olla koiran kynnet kestävä pinta. Parketti olisi ihana, mutta hiukan liian hintava kun lattialämmityskin tulossa. Laminaattikaan ei sitten tunnu niin kylmältä lämmityksen ansioista :)

   Poista
 2. Löysin blogisi vahingossa reilu viikko sitten ja olen siitä saakka lukenut tätä innolla. Aivan mahtavasti ootte tehneet remonttia eteenpäin! Tosi kiva blogi muutenkin ja tykkään paljon siitä, että säästät kaikkea talolta löytynyttä ja tuunailet niitä hiukan uusiksikin. Toivottavasti erityisesti tuunauksista ja löydöistä tulee juttua jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! :) Itsestä välillä tuntuu siltä, että remontti junnaa paikallaan, mutta kummasti sitä on tullut kaikkea tehtyä kun vanhoja juttuja selaa! Kiva kuulla, että tuunausjutut kelpaa! Niitä on tulossa enemmänkin vielä, mulla on jonossa paljon kaikenlaista laitettavaa. Tulee itsellekin into kunnostaa löytöjä, kun tietää, että juttuja odotetaan :)

   Poista