keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Sisustussuunnitelmia vol. 1 - Olkkari & Ruokailutila

Vaikka vielä ei päästäkään pitkään aikaan sisustamaan voi silti aina haaveilla. Kokosinkin parit kollaasit olkkarin ja ruokailutilan/keittiön suunnitelmista. Jotkut kuvat ovat viitteellisiä, jotkut just niitä mitä meiltä löytyykin.
Olohuoneen hallitsevimmaksi kalusteeksi tulee jo olemassa oleva harmaa kolmen istuttava sohva. Sitä vastapäätä tietysti telkkari ja korkeakiiltoinen tv-taso, joka odotteleenkin jo laatikossa kasaajaansa. Lattialle aion metsästää jostakin Ikean Stockholm Rand- maton, niitä vaan on tosi vaikea saada käsiinsä. Kirpparilta löydettiinkin jo musta nahkainen nojatuoli parilla kympillä, se on paljon vanhempi malliltaan, kuin kuvassa näkyvä. Nojatuolille tilasin muutama viikko sitten kaveriksi Cinema-lattiavalaisimen Hobby Hallista. Kellarin nurkasta löytyi iso puinen arkku, jonka haluaisin kunnostaa joko sohva- tai sivupöydäksi. Kattovalaisimeksi meillä on kuvan kaltaisia kromipalloja mustissa johdoissa roikottava valaisin, joka on ehkä peräisin 80-luvulta. Viherkasvit pääsivätkin jo sinkkiämpäreihin uusiin multiin ja komerosta löytyy valikoima erilaisia kehyksiä tauluhyllyjen kera. Sohvalle mustavalkoisia graafisia tyynyjä ja ehkä ripaus turkoosia sekä valkoiset verhot koko ikkunaseinälle.
Ruokailutila siis tulee samaan tilaan kuin olohuone ja keittiö. Pöydäksi aiomme hankkia jonkin n. 200cm x 100cm kokoisen (korkeakiilto) valkoisen ruokapöydän, joka on mahdollisesti vielä kuvan pöytää massiivisempi. Talolle jääneistä huonekaluista saimme itsellemme 6 kpl valkoisia pinnatuoleja, hieman neliskanttisempia, kuin kuvassa. Ne maalataan mustiksi. Pöydän päälle ripustetaan vanhemmiltani tuparilahjaksi hetki sitten saatu Lokki -valaisin ja pöydän alle sujautetaan ainakin alkuun kaksi kappaletta Jyskin ruudullisia mattoja. Keittiön ikkunaan ompelen verhokapan Marimekon Siirtolapuutarha -kankaasta ja siksi ruokailutilankin tekstiileistä voisi löytyä samoja värejä. Harri Koskisen mustat Atlas -kynttilänjalat löytyivät Prisman alehyllystä huokeaan hintaan parisen viikkoa sitten. Pöydän taustaseinä maalataan vaaleanharmaaksi, jotta Lokki ja pöytä pääsevät erottumaan siitä edukseen.

Hankittavaa näitä suunnitelmia varten ei kauheasti enää ole, pääsisipä vaan jo toteuttamaan sunnitelmat ihan livenä.

2 kommenttia:

 1. Aivan ihania juttuja!

  Itsellä on työn alla vanha ruotsalainen puulaatikko/arkku, tarkoitus olis maalata valkeeksi ihan ja pistää rullat alle, on sitte helpompi siirrellä siivouksen suhteen.. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän samat suunnitelmat, jos nykyisestä pinnasta ei saa niin nättiä! Ja juu, pyörät alle ehdottomasti ;)

   Poista