perjantai 13. huhtikuuta 2012

Keittiön masiinat

Tulevaan keittiöön meillä ei oikeastaan ole omasta takaa muuta kuin pienkoneita ja siksi pitikin pistää pystyyn kodinkonemetsätys. Aluksi mietittiin jonkinmoista valmispakettia, mutta päädyttiinkin kyhäämään meille mieluisimmilla toiminnoilla kustomoitu paketti paikallisen kodinkoneliikkeen tutun myyjän kanssa. Päädyimme rosteriin, se ryhdittää valkoista keittiötä juuri sopivasti.
Jääkaapin ja pakastimen valitsimme Samsungin TWIN-sarjasta. Molemmat ovat A + energialuokkaa ja todella tilavia. Näiden korkeus on hieman tavallista matalampi, 180cm. LED-valot valaisevat kaapit kirkkaiksi ja ovissa on kätevät ohjauspaneelit/näytöt. Jääkaapin erikoisuutena on aktiivihiilipatruunoille tarkoitetut lokerot, niiden avulla poistetaan pahat hajut. Pakastimessa on NoFrost-toiminto, se siis sulattelee itseään, eikä jäädy koskaan umpijäähän. Mehekkeen mielestä pakastimen paras ominaisuus on jääpalalaatikko, jota pyöräyttämällä palat putoavat niille tarkoitettuun astiaan..
Whirlpoolin asianpesukone päätyi ostoslistalle siksi, että se on kolmitasoinen. Koneessa ei siis ole sitä vanhanaikaista ruokailuvälinekoria, vaan aterimet asetellaan ylälokeroon pesun ajaksi. Koska alakorissa ei ole paikkaa aterimille, voidaan lautaspiikit taittaa alas ja niin esimerkiksi isoille kattiloille ja paistinpannuille tulee hyvät tilat. Lisäksi myös yläkorin korkeutta voidaan säätää. Aquasteam- vesihöyrypesutoiminto on tämän koneen erikoisuus samoin kuin erilliset kattilapesurit alatasossa.
Gorenjen kiertoilma- ja grillitoiminnolla varustetun uunin pinta on lähes kokonaan mustaa lasia ja siksi se onkin helppo pitää puhtaana. Uuni lämpenee 200 asteeseen kuudessa minuutissa ja siinä on paistovahti. AquaClean-toiminnolla uuni puhdistuu itsekseen ja uunin mukana tulee erikoissyvä uunipelti.
Induktiotason valitsimme Gramilta sillä sen hintalaatu-suhde oli parhain. Yhdessä keittoalueessa on booster-toiminto, joka nopeuttaa ruoanlaittoa. Tasossa on kosketusnäyttä ja ajastin eikä siinä ole ikävästi likaa kerääviä kehyksiä.
Liesituuletin on merkiltään Savo ja malliltaan mukavan kulmikas. Tästä en osaa kertoa sen enempää, kyseessä on melko tavallinen liesituuletin ja se valikoitui meille puhtaasti ulkonäön perusteella.

Nyt sitten puuttuukin enää vain se keittiö.. :D

2 kommenttia:

  1. Hei! Upeita koneita kaikki! Jos et ole vielä lyönyt kauppaa lukkoon, niin miettisin vielä tuon astianpesukoneen valintaa. Täyttelin nimittäin tuttavillamme tuollaista konetta, ja likaisten aterimien laittelu ylätasolle oli paitsi hidasta myös aika ällöttävän likasita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, tehtiin jo kaupat! :D Ei kyllä olla testattu tuon täyttämistä ja omakin ensiajatus oli, että hidastahan se saattaa olla. Kuulin kuitenkin, että aterimia ei ole aina pakko asetella paikilleen, muutaman aterimen lokeroon viskaaminenkin riittää. Ainahan siinä pesukonetta täyttäessä näpit likaantuu, inhoan kyllä sitä tunnetta :D Meille kuitenkin ihan mikä tahansa astianpesukone on luksusta, ollaan nimittäin tiskattu kaksi vuotta käsin pienenpienessä altaassa ;)

      Poista