tiistai 10. huhtikuuta 2012

Puu kaatuu

Tänään meidän pihalta kaadetiin yhteensä 17 puuta.
Suurimman muutoksen koki talon etunurkka, jossa törötti vielä aamulla jättimäinen kuusi.
Mutta nyt tilanne on ihan toisenlainen:
Ei enää niin pelottava, eihän?
Lisäksi talon edustalta kaadettiin muunmuassa muutama koivu ja takapihalta kaksi valtavaa haapaa. Loput kaadetut olivat huomaamattomampia, huonokuntoisia pikkupuita. Nyt pihalla näyttää tältä parvekkeelta katsottuna:
 Äsken pätkittiin jo jättikuusi ja pinottiin oksia huomenna tulevan lavan täytteeksi.

6 kommenttia:

 1. Ensin huomio tästä kommentoinnista, kannattaisi lisätä mahdollisuus kommentoida nimi + url yhdistelmällä! Läheskään kaikilla ei noita vaihtoehtoja ole eivätkä ola niitä sen takia luomaan :)

  Mutta, tuosta puuasiasta! Mieleeni tuli vaan sellainen, että nyt kun tuo kuusi on kaadettu noinkin läheltä taloa, alkaa teidän kellari saamaan aika tavalla enemmän vettä sokkelia vasten. Meiltä kaadettiin iso kuusi myös talon läheltä ja eräs urakoitsija sitä pohti siinä ääneen, että miten varmasti on pitänyt kuivempana kellaria. Eli nyt kannattaa vähän alkaa tarkkailemaan sitä kellaria, miten puun puuttuminen alkaa vaikuttamaan siellä. Onko teillä kellarin seinäpinnat esillä vai onko rakennettua tilaa?

  Pitää tututstua blogiinne tarkemmin! Tsemppiä ja voimia remontteihin!

  Petteri / www.rintsikka.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta, epähuomiossa olen jättänyt kommentointijutut muokkaamatta.

   Oho, en ole kuullut moisesta. Hyvä kun kerroit, pidetään silmällä. Meillä on ihan betonipinnat näkyvillä, eli vissiin vielä toistaiseksi hyvä juttu?

   Kiitos kommentista!

   Poista
  2. Siitä betonista kyllä sitten näkyy jos alkaa kostumaan. En toki tiedä miten salaojitus teillä toimii, ei varmasti ole kuitenkaan niitä uusittu, vielä ;) Patolevy jos sokkelista löytyy niin ei niin kovin suurta hätää. Meillä uusittiin salaojitus juuri ja todistin itse miten tarpeeksi paljon vettä sokkelia vasten aiheuttaa lopulta sen, että materiaali vettyy niin märäksi, että päästää sitä jo lävitse. Meillä tuli kellarin lattialle ongelmallisimmasta nurkasta n. 50L vettä sisälle, varmasti enemmänkin mutta ehti imeytyä lattiaan. Vanhan talon kellarit noin lähtökohtaisesti kuuluukin olla vähän kosteampia, mutta jos jotain uutta pintaa niihin alkaa rakentamaan tänä päivänä, kannattaa selvittää onko salaojitusta ja missä kunnossa mahtaa olla.

   Talot on yksilöitä, enkä ole mikään ammattilainen sanomaan mitään näistä, oppinut itsekin vähän kun meillä tehty näitä juuri. Ymmärsin erään konkarin puheista, että nimenomaan aiemmin täysin "oireeton" kellari voi tällaisen valtavan puun kaatamisen jälkeen alkaa kostumaan, onhan se aivan käsittämätön määrä vettä mitä tuollainen iso kuusikin maaperästä itseensä imee.

   Poista
 2. Kysyin edellisessä blogissasi vadelma boolin ohjetta, niin tahtoisitko käydä vastaamassa siihen? :P

  VastaaPoista
 3. Onpas mielenkiintoinen projekti! Taidan jäädä seurailemaan.

  Talossa näytti olevan paljon ihania, vanhoja huonekaluja. Jäikö niitä paljon teille ja aiotteko käyttää niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, tervetuloa mukaan! ;)

   Meille jäi aika paljonkin vanhoja huonekaluja. Saimme esimerkiksi 6 pinnatuolia, puuarkun, jakkaroita, yöpöydät, kaksi nojatuolia ja vuodesohvan. Niitä sitten kunnostellaan ja jotakin maalataan. Kaikenlaista muutakin löytyi, mutta niitä jaeltiin meidän ja tulevien naapureidemme kesken :)

   Poista