maanantai 28. lokakuuta 2013

Valaistu seinälokero

Viime vuoden marraskuussa kirjoittelin tänne suunnitelmissa olevasta seinälokerosta. Nyt lähes vuotta myöhemmin suunnitelma on toteutunut ja lopputulos on parempi, kuin uskalsin odottaa!
Esillä oli vielä tänään melko karua pintaa; ekovillaa ja ruoteet.
Helpointa toteutustapaa miettiessämme tuli mieleen vain yksi vaihtoehto; laatikko, joka upotetaan paikoilleen.Yksi lähisukulaisistamme on puuseppä ja häneltä tilasimmekin 120cm x 40cm x 13cm vanerisen laatikon listoineen. Kun saimme laatikon kotiin, pääsi se heti testattavaksi paikoilleen.
Laatikko maalattiin kuitenkin vielä pariin otteeseen samalla harmaan sävyllä, kuin seinäkin.
Seuraavaksi asennettiin valot paikoilleen. Laatikon ylälaitaan porattiin reiät ja takaseinään jyrsittiin urat johdoille. Johdot pujotettiin läpi ja lamput kiinnitettiin tarralla paikoilleen.
Seinälokeroidea syntyi alunperin siitä, kun seinää piti ottaa sisään päin lattialämmityksen jakotukin takia. Jakotukki piilotettiin ''salaluukun'' taakse ja samaan paikkaan pääsi myös lokerovaloille tarkoitettu pistorasia. Valot tulevat syttymään eteisen valokatkaisijasta, joten ihan joka päivä ei tarvitse luukkua availla.
 Lokero paikoilleen, johdot seinän sisään ja luukusta ulos.
 Tadaa, lokero on valmis! Tässä ilman valoa...
..ja tässä valojen sekä mariskoolien kera! (Ihmeellisen sinertäviä kuvia työmaavalon takia, pahoittelen!) Ihan mahtava tunnelmanluoja, toimii varmasti sitten myös kattovalojen ollessa päällä, mutta ihan pimeässä tämä vasta onkin varsinainen katseenvangitsija. Hieno uniikki yksityiskohta tähän asuntoon, ruokapöytä tulee sopimaan hyvin tämän seinän eteen :)

5 kommenttia:

  1. Aivan upea! Olen lukenut tätä blogiasi alusta asti ja tämän suunnitelman toteutumista olenkin innolla odotellut! Mielettömän hieno ja luova idea, ja toteutus myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla, että onnistuttiin! Kohtapuoliin päästään onneksi paremmin sisustamisen makuun :)

      Poista