keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pikkujuttuja

Vielä on kaikenlaista pientä fiksailua jäljellä keittiössä. Viikonloppuna saatiin kuitenkin taas monta uutta juttua paikoilleen.
Laminaattitasot on nyt kiinnitetty ja samalla niihin sahattiin aukot liedelle ja altaalle.
Induktiotaso on kyllä todella tyylikäs ja simppeli vaihtoehto. Oletin, että se olisi paljon paksumpi ja veisi tilaa alla olevasta kaapista, mutta sehän olikin lähes yhtä paksu kuin laminaattitaso!
Induktiotason alla olevaan piilokulmakaappiin asennettiin le mans -mekanismi kattiloille ja pannuille. Kaksitasoinen mekanismi siis tulee ulos kaapista niin, että tavarat ovat helposti otettavissa, mutta samalla nurkkaan jäävä hukkatila tulee käytettyä. Oletin kyllä mekanismin olevan hieman tilavampi, nyt nurkkaan jää parikymmentä senttiä tyhjää tilaa..

Altaaksi valitsimme mustan komposiittialtaan. Komposiittiallas on ehkä hieman hintavampi, kuin teräksinen, mutta sillä on omat hyvät puolensa. Allas on antibakteerinen, veden valuttaminen ei synnytä kauheaa meteliä ja jos siihen tulee naarmu, voidaan komposiittia hioa. (Aika hauska tuo välitilan turkoosi vesieristys, jotkut ovat luulleet sitä maalatuksi. Itseasiassa joskus remontin alkuvaiheilla suunnittelin juurikin kyseistä seinää turkoosiksi, mutta kyllästymisvaara pisti valitsemaan ennemmin mustan laatoituksen..)

Yläkaappien ja huuvan väliin jäävään koloon kiinnitettiin samanlaiset mustat hyllyt, kuin toisella puolella keittiötä. Näiden käyttäminen ei ole kaikista helpointa, mutta kyllä siellä jotakin harvemmin tarvittavaa säilyttää :) Ylin hyllyistä puuttuu vielä.
Koska keittiön kaappeihin ei enää pahemmin kosketa, on meikäläinen päässyt jo ''muuttopuuhiin''. Toki astiat pitää vielä tiskata, kun vesi kulkee, mutta voihan sitä jo vähän ennakoida ;) Saanpahan ainakin sisustus- ja kotitavaran täyttämää pikkuhuonetta tyhjemmäksi. En malta oottaa, että pääsen kaivamaan upouudet moccamasterit ja sen sellaiset esille!
Pakastimen viereiseen päätylevyyn kiinnitettiin kaksi mustaa tauluhyllyä. Niillä voi säilyttää kaikenlaista pientä ruokapöydässä tarpeellista, kuten servettejä ja mausteita.

Joko olette ihan keittiöjuttuihin kyllästyneitä? Ehkäpä palaan niihin vasta sitten, kun välitilan laatoitukset ja loput remppailut on tehty. Seuraavaksi on luvassa kuvia vessan muodonmuutoksesta, sillä saralla ollaan myös edistytty :)

2 kommenttia: