torstai 24. lokakuuta 2013

Pikkuvessan muodonmuutos

Enpäs olekaan pitkään aikaan raportoinut vessaremontin editysmisestä. Viimeksi nähdyissä kuvissa taisi olla näkyvissä vielä kipsilevypintaa, mutta siitä tilanteesta ollaankin päästy jo paljon pidemmälle, oikeastaan melkein valmiiksi asti. Tila on hyvin pieni, vain noin neliön kokoinen ja siksi sen valokuvaaminen on hieman hankalaa.
Kolme vessan seinää laatoitettiin mattavalkoisella 25cm x 40cm laatalla. Lattiaan puolestaan tuli tummanharmaata, miltei mustaa 10cm x 10cm laattaa.
Muuriseinä jätettiin näkyviin, koska siinä on mukavan roisonen pinta. Seinä oli kuitenkin todella likainen ja pinttynyt, joten tietysti tartuttiin maalipurkkiin ja telaan sen kohdalla.
Maalattiin seinä tummanharmaaksi, koska mitäpä sitä erilaista pintaa piilottelemaan, korostetaan sitä mielummin! Pinta oli kuin uusi, kun kaikki likaiset kohdat saatiin peittoon.
Harmaan maalin päälle telattiin kokeilumielessä Tikkurilan Taika Stardust hopeahippulasyyriä. Pinnasta tosiaankin tuli kimmeltävä kun oikeasta kulmasta lampulla valaisee. Vielä on silti vähän epävarmaa, tuleeko kimalle mitenkään näkyviin. Vessassa ei luonnosestikaan ole luonnonvaloa, jossa kimalle olisi parhaimmillaan, mutta hyvällä kohdevalaistuksella sen voi saada näkyviin. Koska lasyyri on muutoin läpikuultavaa, ei tässä menetetty mitään, vaikka kimmellys jäisikin pimentoon. Tulipahan testattua ;) Koitan saada seinästä jonkinlaisen kuvan otettua, kunhan saadaan valot toimimaan.
Kun seinät oli saumattu valkoisella saumalaastilla ja lattia harmaalla, päästiin kiinnittämään kalusteita paikoilleen. 
Vessaan löytyi juuri sopiva minilavuaari ja peilikaappi (kuvaa siitäkin myöhemmin..) Hanakin ilmestyi paikoilleen kuvan ottamisen jälkeen.
Idon selkeälinjainen pönttö pääsi paikoilleen ja vessa olikin jo täynnä :D
Tässä vielä kuvaa lattialaatasta.
Pyyhekoukut ruuvattiin paikoilleen. Enää puuttuu vain vessapaperiteline ;)

Huomenna putkimies tulee kytkemään vesiputkia, jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti