maanantai 3. kesäkuuta 2013

Palkit käsittelyssä

 Alakerrasta kaadettiin aikoja sitten kaksi kantavaa seinää ja tilalle laitettiin liimapuupalkit. 
Palkit ovat kuusta ja täysin käsittelemättömät, ainoastaan höylätyt. Koska kattopalkit jäävät kokonaan näkyviin, halusimme käsitellä ne jollakin tavalla valkoisemmiksi. Olisivathan ne olleet hienot pelkällä kirkkaalla vahalla käsiteltynä, mutta lopputulos olisi voinut olla hieman raskas. Valitsimmekin Osmo color - läpinkuultavan puuvahan ja sävyn ''mattalumi'', jolla ilmeestä pitäisi tulla raikkaampi.
Ostin puuvahaa vain parin desin purkin, sillä se on kuulemani mukaan todella riittoisaa ja aika kallistakin. Vahaa kuluikin vain noin neljäsosa koko purkista kahden palkin ensimmäiseen käsittelykertaan. Levitysvälineeksi suositeltiin vaahtomuovisiveltimiä.
Tässä palkit vielä ihan raakileina.
 ..ja tässä yhden kerroksen jälkeen.

Lopputulos on jo paljon parempi, kuin mitä osasin odottaa. Palkit jäivät kuitenkin vielä omaan makuuni vähän turhan punertaviksi sekä läpikuultaviksi, ja luulenkin, että käsittelen ne vielä toiseen kertaan. Olin kuullut etukäteen kyseisen puuvahan levittämisestä pelkkiä negatiivisia kokemuksia aina erikeeper-lookista päällekkäisrajoihin. Kaikista pelotteluista huolimatta levittäminen vaahtomuovisudilla oli kuitenkin äärimmäisen helppoa, kunhan vain katsoi tarkasti, ettei päälelkkäisyyttä syntynyt. Vahattu pinta on uudelleen maalattavissa vasta 24 tunnin kuluttua, joten ihan yhdessä illassa tämä homma ei valmistu. Ja ainiin, aine on kuulemma itsestään syttyvää, eli maalitahraisten papereiden ja riepujen hävityksen kanssa tulee olla tarkkana.. meidän paperitollot heitettiin saunan tulipesään ;)

1 kommentti:

  1. Osmo Color on erittäin hieno tuote. Tykkään. Helppoa levittää ja mikä parasta se riittoisuus. Talossa on paneelikatot käsitelty Osmolla kuusi sävy ja tykkään aivan mahdottomasti. Plus tuote on hengittävä, eli sopii vanhaan taloon.

    t. Salla, Lappeenranta

    VastaaPoista