perjantai 2. elokuuta 2013

Tilannekatsaus

 Tässä kesän aikana kaikenlainen remonttiraportointi on jäänyt vähemmälle, vaikka kokoajan tapahtuu edes jotain pientä. Ajattelinkin nyt koota tänne pienen tilannekatsauksen ja nappailin vähän kuvia valtaisan siivousurakan päätteeksi. Saatiin kannettua viimeisetkin kipsilevyt pois tilaa viemästä, jes!
Kaikki seinät ovat nyt saaneet lopullisen maalipinnan ylleen, myös kuvassa yllä näkyvä kinkkisemmällä tavalla rakennettu eteisen seinä, josta tuli vaaleanharmaa.
Olkkarin ja työhuoneen kattopaneloinnit ovat valmiit. Eteisestä puuttuu vielä pieni pätkä, ja keittiön katosta puolet saadaan laitettua valmiiksi vasta kun saadaan huuva peltisepältä.
Kattolistojakin testattiin hieman olohuoneen puolella. Pientä sävyeroa voi huomata eri valkoisten välillä, mutta ei mitenkään liikaa.
Pistorasioita on putkahdellut seiniin hyvällä tahdilla sähkömiehen toimesta. Jouduttiin olosuhteiden pakosta laittamaan osa rasioista pintamalleina, siksi tuollainen möhkäle yläkuvassa. Silti ainakin johto on piilossa seinän sisässä. Alemmassa kuvassa on puolestaan tavallinen upotettu malli, niitä saatiin onneksi käytettyä seinissä, joihin laitettiin lisäeristystä. Esimerkiksi kaikki keittiön rasiat saatiin upotettua.
Vielä ei saatu ihan kaikkia romuja siivottua pois nurkista, vaan sieltä niitä löytyy työhuoneen puolelta. Nurkkaan ilmestyi viime viikolla 460 kiloa laminaattia ja alusamateriaalia odottamaan asennusta.
Vessan puolella ollaan päästy tällä viikolla roimasti eteenpäin, kun putkimies kävi laittamassa vesisysteemit kuntoon ja viimeiset sähköjohdot vedettiin paikoilleen. Sen jälkeen vasta saatiin seinät levytettyä valmiiksi.

Viikonlopun aikana olisi tarkoitus saada vessan vesieristykset kuntoon ja alkuviikosta yritetään päästä eteisen viimeisten kattopaneelien kimppuun. Sen jälkeen olisikin vuorossa se kauan odotettu laminaattien asennus :)

2 kommenttia:

  1. Alkaapa näyttää hyvältä! Vaan julmetun pitkä prosessi teillä on ollut. Mulla olisi loppunut huumori jo ajat sitten remontin keskellä asumiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No onhan tässä jo melkein puolitoista vuotta remontoitu. Kyllä täällä onkin ollut huumori koetuksella muutamaan otteeseen aika rankasti, mutta nyt alkaa tuntua paremmalta :) Meillä on kyllä tosin vielä kolme asuintilaa ja kellari remontoimatta, pihasta puhumattakaan... mutta varmasti helpottaa, kun saadaan tämä meidän eka osio ja ns. arki toimimaan.. nimim. keittiötä odotellessa ;)

      Poista