tiistai 6. elokuuta 2013

Laminaattia lattiaan

Eipä tarvinnut kauan odotella.. Laitettiin nimittäin jo tänään laminaattirumba käyntiin ja voi sitä riemun määrää kun vauhtiin päästiin :)
Alkuun pääsy kesti kauan. Ensimmäinen rivi piti saada viivasuoraksi ja sehän ei ole kauhean helppo tehtävä vanhassa talossa.. Pienen pähkäilyn ja yhden kokeneen konkarin vinkkien jälkeen saatiin kuitenkin ensimmäiset palat paikalleen. Laminaatti on siis Haro:n Tritty 100 -mallistosta sävy ''tammi vaaleanharmaa''.
Waldo ihmettelee uutta lattiatuttavuutta.
Laminaatin alle laitettiin saman valmistajan askeläänieriste kosteussululla. Tämä materiaali toimii erinomaisena lämmönjohtokaverina lattialämmitykselle.
Eriste on foliopintaista ja helposti mattoveitsellä leikattavaa.
Askeläänieristematot kiinnitettiin toisiinsa pakkauksessa mukana tulleella folioteipillä.
Ensimmäiset valmiit rivistöt
Välillä piti testata lattian pallottelumahdollisuuksia. Pallo kulki hyvin, mutta pienet tassut sutivat uudella lattialla niin vimmatusti.
Ja valmista tuli, ainakin melkein! Keittiö jäi vähän kesken ja eteisestä työhuoneeseen on vielä matkaa. P
Illan hämärtyessä lattian upeat puunsyykuviot (ja kaikki asennuksessa syntyneet tahrat..) tulivat esiin ihan eri tavalla. Tepastelin monta kertaa keittiön ja olkkarin väliä edestakaisin pelkät sukat jalassa tyytyväisenä.. ihan kuin oikeassa kodissa!

6 kommenttia:

 1. Juu, tuo tahrojen näkyminen on laminaatin pahimpia ominaisuuksia. Pitäisi olla jatkuvasti jynssäämässä, kun koiran tassun jäljet ym. näkyvät niin selvästi. Lisäksi liukkaus on koirien kannalta aika inhottava.
  Meillä edellisessä asunnossa myös laminaatin eläminen aiheutti rakoilua. Liikuntasaumoja olisi pitänyt olla valmistajan ilmoittamaa lyhyemmillä pätkilläkin.
  Nättiähän se laminaattikin on silloin kun jaksaa pitää puhtaana pyyhkimällä nihkeällä päivittäin.
  Ehkä laminaatit tosin on parantuneet siinäkin suhteessa viime aikoina? Mutta itse ottaisin nykytietämyksellä mieluummin muovimaton tai linoleumin.
  Nykyiseen 50-luvun taloomme tulee kauttaaltaan lautalattiat, kuten talon tyyliin ehdottomasti kuuluukin.
  T. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laminaattilattia voi tosiaan olla vähän ongelmallinenkin, mutta tämä meidän valitsema tuntuu erittäin laadukkaalta, eikä hintakaan ollut sieltä halvimmasta päästä. Tosin pääsen vasta myöhemmin näkemään miten se toimii tavallisessa arkikäytössä. Testailin tuota meidän laminaattia ja halvempaa laminaattia perätysten ja halvemmassa oli ihan erilainen muovinen tuntu, kuin tuossa omassamme. Laminaatin pitäisi kuitenkin olla ihanteellinen koiran kynsien kulutuksen kestävyydeltä ja meillä kun on tuo lattialämmitys, niin hyvin pitäisi pelata sen kanssa yhteen. Samalla saatiin kuluja vähän alaspäin, kun ei valittu esimerkiksi parkettilattiaa jo kalliiksi tulleen lämmityksen kaveriksi. Yläkerrassa säilytämme vanhat lautalattiat, alakerrassa oli vain raakalankkua ja kovalevyä kun tänne muutimme :)

   Poista
 2. Vau, näyttää hienolta! Kohtahan saatte jo huonekalutkin laittaa paikoilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Periaatteessa juu, vielä tosin taidetaan tehdä kaikki isoimmat hommat loppuun ennen huonekalujen paikoilleen laittamista ;) Tekisi kyllä todellakin mieli kantaa sohvat ja muut jo uudelle lattialle, vähän saatoin jo mattoa testailla laminaatin päälle ;)

   Poista
 3. Miten kaunis ja valoisa lattia! Antaa yhtenäistä ilmettä eri huoneille, avaruutta myös, tai ainakin vaikuttaa siltä.

  VastaaPoista
 4. Hei, olisin kiinnostunut kuulemaan valitsemanne (kauniin) lattian käyttökokemuksista. Näkyykö tahrat, käden/jalanjäljet yms. luonnonvalossa? Onko pinnoite kestänyt ja laminaatti säilynyt hyvänä?

  Harkitsemme omaan kotiin samaa laminaattia ja eksyin blogiisi googlattuani laminaatin.

  VastaaPoista