tiistai 14. elokuuta 2012

Valmiita ikkunoita

Ikkunaprojekti alkaa olla valmis, onhan siinä jo reilu viikko mennytkin. Kannattaa lukaista kaksi edellistä postausta, niissä näkyy miltä ikkunat näyttivät ennen. 

Valkoiseksi maalattuja ikkunankarmeja tuli kuin liukuhihnalta, vaikka lukuisat työvaiheet hidastivatkin menoa. Tässä talossa on noin 50 ikkunaruutua ja korkeimmalla oleviin ei päästy vielä edes käsiksi.
On ne vaan aika erinäköiset kuin ennen! Lasiin osuneet maalinrippeet jynssätään sitten pestessä pois ja sokkelia maalatessa karmeista yli sutaistut maalit saadaan piiloon. Muutamaan ikkunaan vaihdettiin haljennut lasikin, uusi ruutu leikattiin isoista sisäikkunoista, jotka vaihdetaan pois reilun viikon kuluttua. Hyvää kierrätystä!

Myös isot ikkunat ja yläikkunat alkavat olla valmiita.
Lisää valkoista maalia! Tässä kuvassa on tosin etupuolen vaihdetun ikkunan puitteet, toisen puolen ikkunoista saadaan kuvaa vasta ikkunoiden vaihdon jälkeen. Keli oli vähän liian aurinkoinen näiden kuvaamiseen..

Sokkelin maalaus ollaankin jo aloitettu eilen, ja se jos mikä muuttaakin talon yleisilmettä. Siitä kuvaa parin päivän päästä, röpelöisen sokkelin maalaaminen on aika rankkaa ja hidasta puuhaa.. 

2 kommenttia:

  1. Hienoa jälkeä tulee. Blogisi on muutoinkin hirmu inspiroiva ja mielenkiintoinen, osittain siksikin että omalla työmaalla on meneillään samankaltaista puuhaa. Meidän ikkunoissa meni viikon sijaan noin kuukausi kun jätin kitin vähän kuivumaan (ja lapaset naulaan samalla) :) Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista ja hauska kuulla, että jutut on mielenkiintoisia! Meilläkin työtahti vähän vaihtelee, mutta niin se taitaa olla joka remontissa. :)

      Poista