keskiviikko 1. elokuuta 2012

Patterit pois ja takaisin paikalleen

Patterihommia. Jotta kylmyys ei valtaisi kotiamme syksyllä, piti yläkerran patterit ja niiden taustat huoltaa. Ensiksi irroiteltiin patterit ja sen jälkeen ne huuhdeltiin sisältä. Patteriliittimet vaihdettiin putkien päihin.
Sitten lämmittimet raahattiin ulos jonoon ja ne pestiin hiomasienellä kummaltakin puolelta. Samalla siis vanha maalipinta hiuoutui tasaisemmaksi ja huonot kohdat hioituivat pois.
Seuraavaksi patterien taakse jäävistä seinistä poistettiin irronneet tapetin palat ja pinnat maalattiin kertaalleen, jotta tapettiliima ei imeytyis huokoseen pintaan.
Kun maali oli kuivunut, päälle liimattiin lasikuitutapettia. Tapetit maalataan vielä kertaalleen patterien takaa, jotta tulos olisi vieläkin siistimpi. Kalanruotokuvio näyttää hyvältä seinässä ja sopii vanhaan taloon hienosti :)

4 kommenttia:

 1. Ihania pastellisävyjä! Hauska seurata teidän taloprojektia, en malta odottaa, miltä se tulee näyttämään valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talo on toistaiseksi vielä pullollaan noita värejä, esim. oranssit seinät alkaa pikkuhiljaa tympiä ;) Voi kunpa saataisiinkin talon uusia juttuja näytille tänne mahdollisimman pian :)

   Poista
 2. Ihanat sävyt kyllä! Meillä pattereihin pitäisi tehdä perussäädöt. Tai sitten uusitaan. En vielä ole täysin varma. Mutta samalla ajattelimme myös tehdä hieman saneeraustöitä seinille. https://hls.fi/palvelut/patteriverkoston-perussaato

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea tuo maalaaminen huokoisen pinnan takia. Meillä on sähköremontti tulossa, ja samalla myös pattereille täytyisi jotain tehdä. Syksyllä varmasti alkaa tämän meidän urakka. On jo aikakin. https://www.sahkoasennuksia.com/sahkotyot/sahkoasennukset-kuluttajille

  VastaaPoista