maanantai 12. maaliskuuta 2012

Alakerta

Edellinen asukas muutti eilen pois ja tänään päästiin talolle katsomaan, mitä kaikkea sinne nyt jäikään. Ihan kaikkea ei säilytetä, mutta joukosta löytyi myös aarteita! Kuvasin alakerran huoneita tänne näytille, tarjolla on nyt melko pimeässä kuvattuja otoksia.
Eteiseen astuttaessa heti oikealla on wc. Eteiskäytävän päädyssä on iso vaatehuone, joka erottaa keittiön ja olohuoneen toisistaan. Komero puretaan pois ja tilalle tulee paikka ruokapöydälle.
Eteisen ensimmäinen ovi vasemmalle johtaa tulevaan työhuoneeseen. Huoneessa on jättimäiset upotetut kaapistot, joiden sisustat siistitään ja ovet maalataan. Molemmat putkiradiotkin toimivat, etummaisessa jopa valotkin! 
Työhuoneesta seuraavana vasemmalla on olohuone. Violetti ja sinapinkeltainen nojatuoli viedään ehdottomasti verhoiltavaksii.
Viimeisenä, muttei ollenkaan vähäisimpänä keittiö. Ikkunaseinä on hurjan pitkä, sillä ikkunallakin on huimat 230cm leveyttä. Upea puuhella säilytetään niillä sijoillaan ja puhdistetaan huolella. Nykyistä keittiönpätkää vastapäätä sijaitsevalle sienälle tulee sitten lisäksi kaapistoseinämä, johon on upotettu mm. jääkaappi ja pakastin.

Tänään lokapalvelu kävi tarkistamassa viemäriputkien kunnon. Osa putkista kestää vielä hetken, mutta suurin osa pinnoitetaan/sukitetaan uudelleen. Vessahommilla alkaa siis tämä remontti, ensiksi kyllä käydään talolla vähän siirtelemässä kalusteita ja imuroimassa nurkkia koirankestäviksi.

6 kommenttia:

 1. Oiiiii mitä aarteita! Ihania nuo siniset puutuolit!
  Meillä kesälle myös putkien pinnoitus... Toivottavasti se jää isoimmaksi menoeräksi täällä. Saako kysyä että tuoksuuko teillä hieman vanhalle talolle? Meillä ilmanvaihtoa parannettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putkihommilta ei vissiin sitten voi välttyä vanhassa talossa...Meillä tuoksuu yllättävän vähän vanhalle talolle, pintaremonttien jälkeen ei enää varmaan ollenkaan :O Kellarissa ja saunassa ehkä vähän enemmän, mutta ei mitenkään pahasti.

   Poista
 2. voi että, ihania aarteita kyllä tosiaan! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana keittiö ja talo kaikkinensa, niin alkuperäistä ja aitoa 50-lukulaista, mitään ei ole poistettu ja pilattu väärän aikakauden tyylillä vuosien varrella. Oikein ahmin näitä kuvia ja tuota upeaa, rikkumatonta tunnelmaa. Näitä on enää harvassa, sillä niin moni remontoi pilalle ja heittää alkuperäiset kaapit ja komerot mäkeen ja tuo lastulevyä tilalle. Jäikö nuo kaikki ihanat kalusteet tosiaan teille?
  Olen vähän kade... meidän taloon tuo tunnelma pitää monin osin tehdä.
  Tv. Sarppa
  Onnea upeasta talosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista!
   Juu kaikki mitä kuvissa näkyy jäi meille, ja kaikki mahdollinen tarpeelliseksi katsottu on säästetty. Mekin ikävä kyllä vaihdamme osittain uutta vanhan tilalle ja laajennuksien takia joudumme komeroita yms. poistamaan, mutta toki vanhaakin jää! Mm. väliovet vain kunnostetaan, samoin kattopinnat. Ikkunatkin joudutaan vaihtamaan, mutta tilalle tulee ihan saman muotoiset uudet. Kompromisseja on tehtävä käytännöllisyyden kanssa..

   Poista