lauantai 20. huhtikuuta 2013

Värivalikointia

Luultavasti jo ensi viikolla pitäisi suunnata pintamaalikaupoille ja tehtiinkin pieniä värikokeiluja laminaatin, laattojen ja värilastujen avulla.
Tässä on meille tuleva laminaatti, Haron Tritty 100 TC Tammi vaaleanharmaa. Ei liian sinertävä, eikä liian rusehtava. Jotain hyvin täydellistä siltä väliltä. Väri vaihtelee kuvissa hieman, riippuen siitä mitä siinä on vieressä. Täällä aiempia laminaattipohdintoja.
Tarkoituksena olisi siis löytää kiva valkoinen pääväriksi. Osasta huomasi heti, että sinertää tai kellertää ihan liikaa laminaattiin verrattaessa. Lemppareiksi valikoitui vasemman ylänurkan kolme allekkain olevaa; Tikkurilan sävyt paperi, talvi ja kalkki.
Sitten piti löytää vielä sopiva harmaa harmaalle laminaatille kaveriksi. Ei muuten mikään helpoin homma! Harmaita tutkaillessa huomattiin taas heti liian sinertävät ja liian tunkkaiset värit. Tässä vaiheessa huomasi, kuinka lämmin harmaa laminaatti on väriltään. Teknoksen moniväri-lastusta 1/1 löytyi sopivan vaaleita, mutta valittuun valkoiseen verrattuna sopivan tummia ja lämpimiä sävyjä. Kuvassa ylin monivärilastu.
Kaunis väritrio löytyi ja tältä ne näyttävät yhdessä. Harmaista toisiksi alin on sopivan tumma tehosteseiniin. Teknoksen värilastun ylin valkoinen on melkein prikulleen sama kuin paperi, joten voi olla, että valitaan se valkoinen, silloin pysytään ainakin hyvin samassa sävymaailmassa.
Sitten piti vielä muistaa, että alakertaan tulee vähän laattaakin. Olisi kiva jos värit sopisivat myös niihin. Ylemmässä kuvassa vessan lattialaatta, tummanharmaata 10cmx10cm laattaa. Vessaan tulee yksi tehosteseinä valitulla harmaalla. Keittiön välitilaan tulee puolestaan alemman kuvan 20cmx25cm musta laatta graafisella viivakuvioinnilla. Kuviointi näkyy vain tietynlaisessa valossa, pahoittelen huonolaatuista valokuvaa! Alakertaan jää paikoilleen myös vanhat väliovet, jotka ovat tällä hetkellä kermanvalkoiset. Ne maalataan uudelleen ja voi olla, että käytetään niissäkin tehosteharmaata.
Tässä vielä kaikki yhdessä kuvassa, sopii ainakin minun silmääni ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti