tiistai 5. helmikuuta 2013

Sisustussuunnitelmia vol. 4 - Eteinen & Keittiö

Pitkästä aikaa jotain muutakin, kuin sitä ainaista koolausta. Mainittakoon kuitenkin tähän alkuun, että kattokoolaukset ovat nyt valmit ja seuraavaksi pääsemme sähköhommiin.

Nyt kun alakerta on hahmottunut todelliseen kokoonsa, on sisustusratkaisujakin ollut helpompi miettiä.
Aikaisempia sisustusuunnitelmia löytyy esimerkiksi täältä.
Alakerran eteiseen on suunnitteilla toimiva kokonaisuus uutta ja omatekemää. 
Koska eteiseen tupsahdetaan aina vähän likaisilla kengillä, pitää lattialla olla hyvä ja helposti puhdistettava harmaa tai musta matto. Muurin eteen, wc:n oven viereen sopisi mainiosti valkoinen kenkäkaappi, joka säästää lattiatilaa ja toimii samalla pienenä laskutasona. Kaapin neljä alinta nuppia vaihtaisin posliinisiin numeronuppeihin, jotka ostinkin jonkun aikaa sitten. Kenkäkaapin yläpuolelle puolestaan sopisi valtava seinäkello, joka meillä onkin jo varastossa odottamassa. Vaihtoehtoisesti kaapin yläpuolelle voisi ripustaa peilin. Muuriseinää vastapäätä on pieni seinäpätkä, joka on kuin tehty itse tuunaamalleni naulakolle ja yhdelle maalaamistani turkooseista jakkaroista. Hattuhyllylle tarvittaisiin vielä nätit korit hanskoille ja pipoille, pärekorit näyttäisivät varmasti kivalta.

Toisen muuriseinän eteen jää keittiössä pieni puolisyvennys johon solahtaisi juuri sopivasti korkea vitriinikaappi. Kaappiin laittaisin hienoimmat astiamme, kuten viinilasit, Taika-sarjan ja kakkukuvut esille. Vapaaksi jäävät hyllyt voisi täyttää siisteillä laatikoilla. Keittiöön meillä ei ole vielä kattovalaisimia ja ihastuinkin kovasti vanhanaikaisen oloisiin valaisimiin. Niitä tarvittasiin kaksin kappalein, mutta en ole varma, riittääkö niiden valoteho keittiön yleisvaloksi. Musta penkki löytyy kuvasta siksi, että ruokailuryhmän kokoonpano on vielä vähän auki ja saatamme vaihtaa penkit pinnatuolien tilalle. Näin ollen tilaa säästyisi ja allekirjoittaneella ei olisi niin kiire pinnatuolien kunnostamisen ja maalaamisen kanssa.. heh.

Semmoisia suunnitelmia, saa nähdä toteutuuko ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti