perjantai 8. kesäkuuta 2012

Pinnatuolit uusiksi

Nyt kun puuarkku ja jakkarapari ovat saaneet uuden maalin pintaansa, on aika aloittaa uusi maalausprojekti. Edessä on iso hiomis- ja maalaamisurakka, työn alle pääsee nimittäin kuusi pinnatuolia.
Pinnatuolit ovat kermanvaaleita ja niissä on monen vuoden tahrat ja kolhut. Aion hakea näille rautakaupasta purkin mustaa maalia, sillä saadaan ainakin särmää ruokailutilaan.

4 kommenttia:

 1. Moi! Poistatko alkuperäisen maalin jollain aineella vai hiotko vain?
  Mulla ois edessä samanlainen kesäpuuha. Kaverin vanhempien pihavarastosta löytyi vanhoja pinnatuoleja, jotka sain. Maali on aikalailla halkeillut, kun ovat olleet lämmittämättömässä tilassa ja kun toin ne sisälle lämpimään, osatkin alkoivat irtoilla. Jottain tarttis tehrä! Vinkkejä?


  -varvas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituksenani on hioa niiden pinta mataksi ja karheaksi hiomahiirellä, jolloin maali tarttuu pintaan paremmin. Omien tuolieni nykyinen maalipinta on lähes lohkeilematonta, joten suurempaa rassausta ei tarvita. Jos joitakin koloja löytyy, täytän ne tasoiteaineella. Osien irtoiluun auttaa varmaankin vain ruuvailu ja uudet liimat..? Toivottavasti auttoi :)

   Poista
  2. Jepulis. :) Osat liimasinkin jo uudelleen paikoilleen, joten nyt, kun tuolit ovat taas ihan käyttökuntoisia, olisi mukavaa saada niistä myös vähän siistimmän näköiset. :) Pitää mennä maalikauppaan näyttämään hämmentyneeltä, ni eiköhän sieltäki opastusta saa. :D

   Löysin tämän sun blogin joskus sattumalta ja oon siitä lähtien seuraillut. Tykkään ihan hirmu paljon tästä tekemisen meiningistä ja vanhan kunnioittamisesta, mikä tästä blogista välittyy. :)

   -varvas

   Poista
 2. Blogisi on mahtava, joten haastoin sut blogissani <3

  http://elluimperfection.blogspot.fi/2012/06/liebster-blog.html

  -Ellu

  VastaaPoista