sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Asbestit pois ja valoa kellariin

Kellarin patteriputkia peitti vielä viime viikkoon asti asbestikerros ja siitähän oli tietysti päästävä eroon. Muutama päivä sitten meillä vieraili asbesti-tiimi, joka rakensi kellarin käytävään ja pannuhuoneeseen ensiksi yhden päivän aikana ilmasulkutunnelin. Seuraavana päivänä putket pestiin painepesurilla litimäriksi, jonka jälkeen asbesti voitiin kuoria niistä märkänä pois.
 Katossa kulkee iso putki..
Ja lattiakanaaleista löytyi lisää asbestiputkia lautojen alta.
Asbestin purun jälkeen kellari oli mukavan puhdas eli päästiin talon ensimmäisiin maalaushommiin! Maalattiin seinät ja lattia käytävästä ja pannuhuoneesta kahteen kertaan valkoisella, ja tällaista jälkeä saatiin aikaan:
Aikamoisen vaaleaa! Katto muuttui eniten, sitä kun ei oltu maalattu koskaan. Samalla kellarin haju raikastui ja betoniseinien naarmut jäivät piiloon maalin alle. Ruskeat ovet maalataan sitten myöhemmin uudelleen ja lattiakuilut valetaan umpeen. Lattiaan ollaan suunniteltu laattoja ja betoniportaat luultavasti maalataan sitten joskus.

1 kommentti:

  1. Hyvä juttu että asbestityöt onnistuivat. Tuttavalla on asbestipurku itsellään tulossa eteen, asuvat vanhassa talossa joka on rakennettu jo paljon ennen vuotta -94. Olisi aika hurja ajatus jos tietäisi että rakennuksesta sellaista löytyy. Hyvältä näyttää teidän urakan eteneminen.
    https://www.talopurku.fi/asbestityot

    VastaaPoista