keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Talon pimein

Meidän talossa pimeintä on yhteisessä rappukäytävässä. Tässä tilassa muutos tulee olemaan suuri valoisuuden kannalta, kun pintaan suditaan valkoinen maalikerros taikka parikin. Sormipaneelit toki jätetään maalin alle, hyvässä kunnossa kun ovat. Itse portaiden kunnostuksesta ei vielä tiedetä mitään, suurempaa remppaa tuskin tulee.

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Ulkopuolella

Napsittiin eilen nopeasti muutama kuva talosta ulkoa käsin. Toisella puolella taloa alakerran ikkunat on jo vaihdettu edellisen asukkaan toimesta ja joitakin tullaan vielä vaihtamaan. Räystäslautojen ja ikkunan karmien kunnostaminen on paikallaan, samoin kuistin ja parvekkeen. Katon toinen puolisko oli jo pudottanut valtavan lumimassan harteiltaan, toisella puolella ollaan vasta tulossa. Iso piha rajoittuu jokeen ja jostakin päin pitäisi kuulemma löytyä omenapuita ja marjapensaita keväällä, ai että! Vastassa saattaa olla melkoinen sekamelska lumien sulettua.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Muutto vol. 2

Kotikaupunki vaihtui yhdessä hujauksessa ja jäljelle jäi 43 neliötä puhtaaksi jynssättyinä. Koira oli ihmeissään, vaihtoi paikkaansa jäljellä olevien tavaroiden mukana, ettei vahingossakaan unohtuisi kuormasta. Puoleenyöhön kestäneen kantamis- ja siivousrumban päätteeksi oli ihanaa päästä nukkumaan.. pelkälle petauspatjalle.

Aamulla tyhjennettiin tavarat eilisiltana pakatusta autosta uuden talon yläkertaan, onneksi oli apuvoimia. Vaikka tavaraa on kiikutettu taloon viikon aikana parissakin erässä, oli viimeinen lasti aika napakasti jättipakussa. Seuraavat pari viikkoa asustellaan vielä kuitenkin sukulaisilla, ainoa käyttökelpoinen WC sijaitsee nimittäin edellisen asukkaan puolella.

Nyt me ollaan taas pysyvästi täällä, missä ollaan kasvettukin. Kyllä routa porsaan kotiin ajaa, vai miten se meni..

perjantai 17. helmikuuta 2012

Muutto vol. 1

Noniin, tänään lähtee ensimmäinen satsi isolla pakettiautolla! Ainakin olohuone kevenee hieman, vaikkei voidakaan vielä viedä huonekaluja. Ei mulla muuta!

torstai 16. helmikuuta 2012

Väriviuhkoja

 Vaikka maaliteloilla rullailu on vielä tässä vaiheessa melko kaukana lähitulevaisuudessa, on kiva tutkailla maalivalikoimaa jo etukäteen kauppareissuilla.

Suurin osa seinistä saa ylleen valkoisen maalikerroksen, mutta joukkoon on ihan pakko ujuttaa pari väripilkkuakin. Nappasinkin Prismasta mukaan harmaan ja turkoosin eri sävyjä, niihin en varmasti kyllästy. Harmaalla luodaan syvyyttä ja tunnelmaa, turkoosilla puolestaan pirteyttä. Turkooseista vasemmanpuoleinen on tällä hetkellä Tikkurilan trendiväri ja miellyttääkin silmää entien. Sitä en tosin vielä tiedä, että minne nämä värilliset seinät pääsevät sisustusta koristamaan.. Maalit meillä telaillaan luultavasti lasikuitutapetin päälle, nykyiset seinät kun ovat pahvia. Säästetään siis aikaa ja rahaa siinä, ettei seinien levyjä tarvitse uusia.

Mutta kuten sanottu, maalipurkkeja ei ihan heti päästä korkkaamaan. Jos vaikka uusittaisiin putket ja sähköt ensin..

tiistai 14. helmikuuta 2012

Elämä laatikoissa

 Pahvilaatikoita on jokapuolella. Olkkari on kalustettu niillä ja yksi pino toimii hienosti kukkapöytänä ikkunan alla. Taittelemattomat pahvilevyt nojailee keittiön seinään ja kaapit on täytetty valmiiksi pakatuilla versioilla.

Oikeastihan täällä nykyisessä kodissa kuuluisi näyttää tältä vasta parin viikon kuluttua, mutta pakkausintoilijana en voinut hillitä itseäni edes ennen talokauppojen varmistumista. Tämän hetkistä kaaosta helpottaa kuitenkin se, että ensimmäiset laatikot ja kalusteet saa kärrätä uuteen kotiin jo muutaman päivän kuluttua. Seuraava satsi kiikutetaan taloon sitten virallisena muuttopäivänä. Silloin me pakataan mukaan myös itsemme koiran kera.

Jotenkin ei vaan harmita jättää tätä pientä opiskelijakämppää taakseen, kun tietää mitä on tulossa.

lauantai 11. helmikuuta 2012

Talomaistiaisia

Päästiin eilen käymään talolla ensimmäistä kertaa kaupanteon jälkeen. Asuntonäytöstä oli ehtinyt vierähtää jo tovi ja voi kuinka sitä tilaa olikin enemmän, kuin muistettiin.

Edellisellä asukkaalla on kalusteita vielä siellä sun täällä, vaikka asuukin enää vain yhdessä huoneistoista. Nappasin tänne muutaman kuvan meidän yläkerrasta, jossa ei ole säästelty värikarttaa. On oranssia, punaista, ruskeaa, vihreää, keltaista, sinistä ja ripaus turkoosiakin. Alakerran puolella värit ovat hillitympiä, seasta löytyy jopa muutama kermanvaaleakin seinä. Yläkerrassa on alakerran kovalevyn sijaan myrkynvihreäksi ja punaiseksi maalattua lautalattiaa, niihin me kyllä suditaan uusi raikas maali pintaan.

Tekemistä riittää, mutta jonain päivänä meillä on hurjan hienot oltavat!

perjantai 10. helmikuuta 2012

Intro

Neljästäkymmenestäkolmeasta neliöstä yli sataan neliöön, kerrostalosta omakotitaloon ja vuokralta omistukseen?

Kylläkyllä!

Allekirjoittaneen opiskelukaupungissa asustava kolmikko tekee u-käännöksen takaisin kotikaupunkiin, josta vuoden 2010 syksyllä muutti omilleen. Uusi 50-luvun kotitalo tönöttää jokeen rajoittuvalla tontilla ja kätkee sisälleen neljä huoneistoa. Neljästä huoneistosta yhdistellään kaksi asuntoa; toinen tälle kolmikolle ja toinen lähisukulaisille. Taloon ei kuitenkaan ihan vaan muuteta sillä remontoitavaa riittää alkuperäisellä mallilaan olevassa talossa. Tarkoituksena on uusia talon pinnat, keittiöt, wc- ja saunatilat sekä monta muuta juttua sisustusta unohtamatta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan remontin edistymistä ja uuteen kotiin asettumista!